Πέλλετ μπρικέτα

Οικονoμική Εγγύηση

Aποτελούν την πιο οικονομική λύση για καύση σε τζάκια ενεργειακά ή μη, ξυλόσομπες και καυστήρες ξύλου. Η υψηλή θερμιδική αξία της βιομάζας από μίγμα βιομάζας πλατύφυλλης ξυλείας (οξιά, δρυς, πουρνάρι –Fagus, Quercus) και η συμπίεση σε πολύ υψηλή μηχανική πίεση προσφέρουν σταθερά υψηλή θερμογόνο δύναμη. Παραγωγή 18,04MJ/Kg η οποία αποτελεί κορυφαία απόδοση. Φυσικά θα ήταν άσκοπο να την συγκρίνουμε με τα καυσόξυλα του εμπορίου που εκτός των άλλων μειονεκτημάτων έχουν πολύ χαμηλότερη θερμογόνο δύναμη. Εδώ η διαφορά μπορεί να ξεκινάει από το διπλάσιο και να φτάνει στο πενταπλάσιο καθώς τα καυσόξυλα δεν είναι σταθερής ποιότητας. Σημαία μας η σταθερή ποιότητα η οποία σας κάνει να νιώθετε ήσυχοι ότι έχετε αγοράσει το κατάλληλο προϊόν.

Ακαταμάχητα χαρακτηριστικά

Το ποσοστό υγρασίας σε κάθε περίπτωση είναι χαμηλότερο του 8% δίνοντας σταθερή καύση χωρίς σπινθηρισμούς και σκασίματα. Τα καυσόξυλα περιέχουν σε πολλές περιπτώσεις 60% υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές ο καταναλωτής σπαταλά το 60% των χρημάτων του για να αγοράσει ΝΕΡΟ!

Την συμπαγή συγκόλληση της βιομάζας αναλαμβάνει η κυτταρίνη και η λιγνίνη που υπάρχει στο ίδιο το ξύλο ή οποία κατά την διάρκεια της θέρμανσης και συμπίεσης της βιομάζας μετατρέπεται σε πολύ ισχυρό συγκολλητικό υλικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εξασφαλίζει σχεδόν μηδενικές εκπομπές ρύπων σωματιδίων.

Οι ξύλο-μπρικέτες της εταιρίας μας έχουν μηδενική συνεισφορά στο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα (CO2) καθώς οι ποσότητες διοξειδίου που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα κατά την καύση της βιομάζας δεσμεύονται πάλι από τα ίδια φυτά για την επαναδημιουργία της βιομάζας. Τα προϊόντα μας συμβάλλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου της όξινης βροχής καθώς έχουν ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά περιεκτικότητας σε θείο μόλις 0,08%.

Ασφάλεια & Προστασία

Με την συνεχή χρήση προϊόντων βιομάζας αποφεύγουμε εντελώς την περίπτωση ανάφλεξης της καμινάδας καθώς τα στερεά καύσιμα δεν περιέχουν επικίνδυνες ρητίνες που μπορεί να προσκολληθούν στα τοιχώματα της καπνοδόχου και να προκαλέσουν αναφλέξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε πυρκαγιά! Με τα στερεά καύσιμα δεν είναι απαραίτητη η επίπονη και απαιτητική εργασία καθαρισμού της καπνοδόχου.

Με την χρήση στερεών καυσίμων μπορούμε να είμαστε ήσυχοι για την πυρασφάλεια του σπιτιού γιατί οι μπρικέτες δεν σπινθηρίζουν ούτε σκάνε λόγω της εξασφαλισμένα χαμηλής υγρασίας (8%). Έτσι ο ύπνος κοντά στο τζάκι αλλά και το ακριβό χαλί του σαλονιού δεν κινδυνεύουν από δυσάρεστες εκπλήξεις!

Διαστάσεις ξύλο μπρικέτας : Διάμετρος 80mm και μήκος 280mm

Συσκευασία : 10kg / πακέτο

Παλέτα 990kg

Φορτίο 24 παλετών ( 23040kg)

ΚΟΣΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2012 ΣΥΓΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

          ΚΑΥΣΙΜΟ Μέση Τελική τιμή Αποδιδόμενη ενέργεια κατά την χρήση Τιμή/μονάδα

€/KWh

Μέσο μηνιαίο

κόστος για

90μ2***

Καυσόξυλα 0,18€/Κg* 2,7 ΚWh 0.07€/KWh 182€
Μπρικέτες 0,28€/Kg* 6 KWh 0.046€/Kwh 119€
Πέλετ 0,30€/Κg* 5,5 KWh 0.054€/Kwh 140€
Πετρέλαιο 1€/Κg* 9.9 KWh 0.10€/KWh 259€
Φυσικό Αέριο 0.66€/m3** 9,59 ΚWh 0.071€/ΚWh 184€
Ηλεκτρικό ρεύμα 0,081€/ΚWh** 1 0.081€/ΚWh 209€